Ключови моменти от събитието For Better Branding Conference

В края на първото издание от инициативата For Better Branding организирахме и проведохме успешно нашето специално събитие For Better Branding Conference! Ние сме изключително доволни и горди, че то бе посетено както от голям брой представители на малкия и средния бизнес в България, така и от съмишленици с интерес към брандинга. Всеки от присъстващите успя да отнесе със себе си ценни съвети и идеи, които да приложи в развитието на своите лични проекти. 

За същността на брандинга и изготвянето на работеща стратегия 

По време на събитието, представители на някои успешни български компании споделиха опита и познанията си по темата за изграждането на един добър бранд. Първият панел от конференцията започна с гл. ас. д-р Димитър Трендафилов от Нов Български Университет. Той ни разказа повече за същността и стратегията на добрия брандинг, като ни проведе през историята на най-успешните брандове в света – Найк и Епъл. Г-н Трендафилов сподели с публиката кои са ключовите моменти, които създават успешния и разпознаваем брандинг. 

Вторият лектор, майстор хлебарят Пресиян Петров, разказа на публиката как се създава автентичен бранд, позовавайки се на примери от своя личен бизнес – пекарната “Братя Хлебари”. Изводите, които можем да отнесем със себе си, са, че автентичността е изключително важна при изграждането на лоялни клиенти, както и че неуспехите също могат да ни научат на много, понякога дори повече отколкото успехите. 

Съоснователят на иноваторската международна компания Escreo, Елена Николова, беше третият лектор на събитието Better Branding Conference. Тя сподели с участниците трудностите и успехите около създаването на иновативен продукт. От нея научихме, че в ребрандирането няма нищо страшно, а напротив – понякога този процес е нужната стъпка към изграждането на успешен бизнес, който да резонира по-добре със своята целева аудитория. 

Значението на визуалния и дигитален брандинг 

По темата за значението на външния брандинг говори четвъртият ни лектор, Вилиян Милчев, маркетингов директор на ReBrand. Вилиян започна своята лекция с един много ценен съвет – бъдете видими! Всяка свободна част пространство, която може да бъде брандирана, трябва да бъде брандирана. Вилиян сподели с публиката още, че наред с елементите, които изграждат визуалния бранд, има едни 6 неща, които наистина работят при изграждането на успешен брандинг. Това са – креативност, чувство, смелост, идея, емоция и постоянство.

Маркетинговият директор на CloudCart, Петър Лозанов, част от журито на конкурса на Better Branding, така и лектор на събитието, говори за важността и предимствата от наличието на онлайн бизнес. По време на лекцията си, Петър Лозанов покани на дискусионен панел Гергана Илиева, маркетинг директор на веригата магазини Зора и Слав Славчев, основател на маркетинговата агенция Market-in Digital. Тримата говорители споделиха много ценни съвети и практики, които биха били полезни на стартъпи, малки и средни бизнеси да се развиват успешно у нас.

Дискусия, нетуъркинг и до нови срещи

По време на третия панел на събитието, всеки участник имаше възможността да зададе своите въпроси към лекторите. Интересът от публиката беше голям, което подтикна обсъждането на най-разнообразни и грабващи теми, свързани с брандинга, ребрандинга, онлайн бизнеса и екологията. След Q&A сесията се проведе и чудесен нетуъркинг. Присъстващите успяха да обменят идеи, впечатления и най-вече контакти както с лекторите, така и помежду си.

Първото издание на инициативата For Better Branding приключи, но ние не спираме дотук. В следващите месеци ще продължаваме да публикуваме полезна информация в блога си, която може да следиш. През това време може да разгледаш другите ни статии свързани с бранд и ребрандинг и да черпиш вдъхновение и нови знания. Подканваме те да следиш и социалните мрежи на For Better Branding, за да си сред първите научили при обявяването на следващото издание на инициативата.